Furnizuesi i makinerive të derdhur me injeksion me performancë të lartë në Kinë

Blog

» Blog

Analiza e kohës së ftohjes së derdhjes me injeksion

prill 14, 2021

Në prodhimin e injektimit, derdhje plastike me injeksion Koha e ftohjes së pjesëve të të gjithë ciklit të prodhimit të injektimit është rreth 80%. Ftohja e dobët shpesh rezulton në shtrembërim të produktit ose defekte në sipërfaqe, duke ndikuar në qëndrueshmërinë dimensionale të produktit. Rregullim i arsyeshëm i injektimit, koha e paketimit dhe ftohjes, mund të përmirësojë cilësinë dhe produktivitetin e produktit.

Pjesa e koha e ftohjes, zakonisht i referohet shkrirjes plastike nga kallëpi i mbushur me zgavrën e mykut mund të jetë i hapur për të hequr një pjesë të kohës. Mund të hapë kallëpin jashtë standardit kohor, shpesh me pjesën e punës është shëruar plotësisht, me një forcë dhe ngurtësi të caktuar mbizotëron, në myk nga maja e deformimit nuk do të plas. Edhe me të njëjtën derdhje plastike, koha e ftohjes së tij ndryshon me trashësinë e murit, temperatura e plastikës së shkrirë, temperatura e lëshimit të mykut dhe temperatura e kallëpit të injektimit. Formula për llogaritjen e kohës së ftohjes në a 100% bazë në të gjitha rastet ende nuk është publikuar, por vetëm në bazë të supozimeve përkatëse. Formula e llogaritjes ndryshon gjithashtu në varësi të përcaktimit të kohës së ftohjes.

Aktualisht, zakonisht tre kriteret e mëposhtme si referencë e kohës së ftohjes:

① temperatura e pjesës më të trashë të murit të murit të derdhur me injeksion plastik, koha e nevojshme për t'u ftohur nën temperaturën e shtrembërimit të nxehtësisë së plastikës;

(2) temperatura mesatare në seksionin e seksioni i derdhjes me injeksion plastik, koha e nevojshme për të ftohur temperaturën e mykut të produktit të specifikuar;

③ temperatura e pjesës më të trashë të murit qendror të murit të derdhur plastik kristalor, koha e nevojshme për t'u ftohur nën pikën e shkrirjes, ose koha e nevojshme për të arritur përqindjen e caktuar të kristalizimit.

Në zgjidhjen e formulë, përgjithësisht bëhen supozimet e mëposhtme:

① injeksion plastike në vendosja e brazdës së shkarkimit, dhe transferimi i nxehtësisë në kallëpin e injektimit dhe të ftohet;

② zgavra e derdhur plastike dhe zgavra e mykut në kontakt të ngushtë me tkurrjen dhe ndarjen e ftohjes, shkrihet dhe formohet muri midis transferimit të nxehtësisë dhe rrjedhës pa asnjë rezistencë, shkrihet dhe formohet kontakti i murit me momentin që temperatura është bërë e njëjtë. Kjo eshte, kur plastika në zgavër, temperatura e sipërfaqes së pjesës së punës është e barabartë me temperaturën e murit të kallëpit;

③ procesi i ftohjes së pjesëve të derdhur me injeksion plastike, temperatura e sipërfaqes së kavitetit të mykut të injektimit është gjithmonë uniforme;

vendosja e brazdës së shkarkimit Shkalla e përcjelljes së nxehtësisë sipërfaqësore duhet të jetë; (procesi i mbushjes së shkrirjes si proces izotermik, dhe temperaturën e materialit uniform)

⑤ orientimi plastik dhe stresi termik në deformimin e pjesëve mund të injorohen, madhësia e pjesëve të temperaturës së ngurtësimit nuk ndikon.

KATEGORIA DHE Etiketat:
Blog

Ndoshta edhe ju pëlqen

 • Produkte të veçanta

  Makinat e derdhjes me injeksion me shpejtësi të lartë
  Makinat e derdhjes me injeksion PET
  Makinat e derdhjes me injeksion PVC
  Makinat e derdhjes me injeksion me dy ngjyra

 • Na kontaktoni

  Celular:+86.18368497929
  Wechat: +86.18368497929
  Whatsapp: +86.18368497929
  Web:www.yongjiangimm.com
  E-mail:yongjiangimm@gmail.com

 • Shërbimi
  Yongjiang furnizuesi juaj i besueshëm! Skanoni atë, Flisni për më mirë